onsdag 17 november 2010

Valparnas värld:)

Vissa har kanske märkt att bloggen varit nedstängd under några dagar. På grund av de falska annonserna som spridits på nätet valde vi att stänga ner bloggen och ta en liten "bloggpaus", men vi klarade inte av det så länge - det är ju så kul att skriva om valparna!

På vår facebook-sida får vi följa med i valparnas vilda värld och här kommer en liten sammanfattning av vad de har för sig:

Cayo som bor i Olofström är ute och promenerar med stora vovvarna Ida (som är en schäfer) och Lizzie (som är en engelsk springer spaniel). Cayo har en riktigt bra extramamma i Ida och tar gärna en liten lur tillsammans med henne:) Sacha Rose som bor i Revinge har en riktigt fin farbror (som faktiskt är släkt med mamma Molly) i Chiwas, som är en 11 år gammal springer. Storleksskillnaden mellan dem båda är väldigt rolig, då Chiwas är en väldigt stor springer. Molle som bor i Ryssby har en tuff liten storebror i taxen Max. De delar sängplats med matte och husse. Max ligger i "kroken" och Molle på huvudkudden, vid matte så klart. Milla, som bor i Höganäs, har nu äntligen vågat sig in i "buren" hon ska sitta i när hon åker bil. Stor framgång och en väldigt glad matte och husse. Milla är ofta ute och går utmed kusten med matte. Molltas, som bor hos pappa Wille i Hallaryd, har blivit värsta jakthunden. Pappa Wille driver fram djuren och stora vovven Molltas släpar hem dem:) Cookies lever loppan i Vadstena och springer ofta med när lillmatte är ute och rider i skogen. Nellie i Våröbacka blir väldigt ompysslad av matte och husse, nästan som en liten bebis, likaså Dennis ... Eller Dennis-Buse, som han också kallas. Dennis busar med matte och husse och träffar ofta mattes dotter med familj och busar av sig där. Maggie, från Älmhult, blir väldigt stimulerad i sin stora familj och har faktiskt redan tagit en shoppingtur till Ullared ... hon sov dock i bilen hela tiden:) Kajsa, från Växjö, är en riktigt äventyrslysten liten vovve som både har vandrat i Värmlands skogar och varit på hajk med husse. Daisy och Wilma blir ompysslade av mamma Molly, utanför Älmhult. Daisy är energiknippet som studsar fram, medan Wilma helt går i mamma Mollys fotspår och trivs bäst med att bara ta det lugnt. Och Charlie ... ja, han ligger helst bredvid matte i soffan och sover. Annars promenerar han gärna i stora staden Växjö och nosar på alla goda dofter och hälsar på alla spännande människor.

Fyra små vovvar, Molle, Maggie, Daisy och Charlie kommer gå på valpkurs i Älmhults Brukshundklubb till våren. De flesta av de andra valparna kommer också de börja valpkurs och självklart kommer vi uppdatera om detta, med både bilder och text. Att börja gå valpkurs ska bli väldigt spännande och Älmhults Brukshundklubb kommer ordna en trevlig söndag eftermiddag med både lite teori och mycket praktik. Ett utmärkt tillfälle för vovvarna att träffa andra vovvar och mattarna och hussarna att träffa andra mattar och hussar ... och utbyta erfarenheter.

Lev väl!
//Jennifer

P.s När vi i tidigare inlägg skrev att vi skulle lära valparna gå på låda ... ja då menade vi ju inte riktigt gå på låda alltså. Det var ett skämt. Vi gjorde en stor lådformad skiva med tidningspapper i. Allt för att vi inte skulle ha bajs och kiss i hela nedervåningen, då vi hade valparna inne under hela deras vistelse hos oss. Eftersom dessa små valpar är så läraktiga lärde sig faktiskt några av dem att gå på tidningspappret i lådan. Fast nu går de förstås utomhus ... för det mesta ... he he. D.s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar