tisdag 24 augusti 2010

Molly + Wille = Sant

Nu ett litet inlägg med bilder och bakgrundsfakta om Molly och Wille.

"En Engelsk Springer Spaniel är alltid redo. Redo för lek, redo för arbete. Vid minsta tecken far den upp, nyfiken och glad. Att få vara med just DIG är det som betyder allra mest, eftersom en springer älskar alla människor och sin ägare mer än någon annan. Tar du fram koppel, era träningsgrejor, gummistövlarna du brukar ha på speciella långpromenader - ja då vet hundens glädje inga gränser.
Du som huvudsakligen vill njuta av springern som sällskap har också nytta av de jaktliga egenskaperna. Du uppskattar nog att din hund är nära dig och checkar av vad du gör, när den släpps lös på promenaden, och du vill sannolikt ha en hund som är lyhörd för signaler samt är någorlunda lätt att dressera. Det är detta som har gjort springer populär som sällskapshund samt ha gett förutsättningar för många andra aktiviteter än jakt. 1902 blev rasen Engelsk Springer Spaniel officiellt erkänd av Engelska Kennelklubben."
- Ur boken Engelsk Springer Spaniel, av Helena Thorslund.



"En lös springer följer dig, t.ex. när du går ut med soporna, eller in och ut i garage och förråd. Den är med och deltar i allt du själv gör ute till den gräns att den nästan är tacksam om du stänger in den en stund så att den får vila lite. Springern är otroligt social och nyfiken på vad man har för sig. Att leta efter något man tappat på marken är omöjligt, hunden är i vägen hela tiden och tror absolut att man går böjd för att man vill prata lite extra med just den." - Ur boken Engelsk Springer Spaniel, av Helena Thorslund.


"Kan man ha en springer om man inte är hundvan? Många är de hundraser som inte anses lämpliga att ha som första hund. Man kan kanske tycka att springern är en livlig och i viss mån krävande hund som heller inte är så lämplig som förstagångshund. Vilka raser ska man då skaffa som nybörjare, om man vill ha en någorlunda stor och rejäl hund med lite fart och fläkt?
Springern kan mycket väl vara en förstagångshund om man är utrustad med sunt förnuft och har en viss fostrande förmåga. De goda egenskaperna, som att den är snäll, överseende, någorlunda lättdresserad överväger till dess fördel som nybörjarhund.
Har man beslutat sig och blir ägare av en springer är det inget dåligt gäng man ansluter sig till. Det är en stor ras som under många år, ja större delen av 90-talet, har legat på eller strax under tionde plats på Svenska Kennelklubbens topplista för raser med högsta registreringssiffror per år. Ägarkategorierna är många, den unga familjen som ska kompletteras med en hund, singelmänniskan som vill ha en hund att träna med som fritidsintresse, den nyexaminerade jägaren som önskar en kompis i skogen osv."
- Ur boken Engelsk Springer Spaniel av Helena Thorslund.



Molly härstammar från Hazelwoods Kennel i Vankiva, Hässleholm. Hazelwoods Kennel har varit i branschen sedan 30 år tillbaka och har haft ett flertal champions inom både jakt och utställning. Mollys pappa heter Blunder och hennes mamma heter Hazelwoods Pretty Belinda. Wille är fyra år och kommer från Kenneln Three Hills och även han har härstammning från Hazelwoods Kennel. Willes pappa heter Goldflames Kiss 'n' thyme och mamman heter Hazelwoods Lilly of the walley.


Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar