söndag 29 augusti 2010

MUMS!

En snabb uppdatering från valplådan.

De små liven har börjat äta nötfärs blandat med majsvälling. Och mums va gott det verkar vara. Oj vad det smaskas och det godaste är när man kliver i maten, har jag förstått. Då blir det ju extra kladdigt och hela pälsen blir ju kletig, det är riktigt roligt. Mamma Molly tycker dessvärre inte att det är kul, hon får nämligen inte vara med. Eftersom hon inte förstår syftet i att hennes små pluttar ska äta maten, vill hon ju äta allt själv. Vilket inte fungerar så bra, eftersom pluttarna inte får något då.
Ikväll rantade de små runt på golvet och gångstilen börjar minsann bli lite stabil. De är små nyfikna krabater och de gillar verkligen att upptäcka nya saker. Men det blir lite pipigt om man kommer för långt bort från syskonen och mamma ... så det är bäst att hålla sig nära. Och när man blir trött, när man är liten valp, då "högar" man bara ihop sig med syskonen så man ligger som en enda valphög, mitt på golvet. Och så sover man.

Det är livet det, sova i hög:)

Så smått börjar vi nu förbereda för en förflyttning ner till vardagsrummet. Där ska vi placera valplådan och en lite bättre inhängning runt om, så att pluttarna får röra på sig lite mer och busa. För nog är de busiga. Det både morras och skälls lite grand. Gulliga små morr är det. Det roligaste är att se valparnas utveckling. Trots att de är så många är de ändå jämnstora. Är det några som sticker iväg är det för att de är .. hmm ... lite tjockare än de andra. Eller, vi ska kanske kalla det lite grövre benstomme, det låter bättre. (Så ingen blir ledsen.)

Så smått har vi också börjat annonsera. Vi kom ju på att vi faktiskt inte kan behålla alla, suck. Och intresse för valparna finns det allt, så svårsålda kommer de inte bli!

Underbara är de, dessa små små hundar. Minihundar. Och jag längtar redan efter dem, även om de befinner sig i rummet bredvid:)

God natt från valplådan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar