torsdag 2 september 2010

Ute i det gröna!


Liten kille som är ute och njuter av naturen! Fler naturbilder kommer. Vi har precis byggt upp en liten inhägnad ute på gräset och där ska valparna få spendera tid när vädret tillåter. Och de behöver verkligen få springa av sig nu! Inne har vi satt upp kompostgaller och gjort en större hage till dem. Valplådan blev allt för insynsskyddad för dem, de stod och hängde för att försöka kika över kanten. Så nu har valplådan åkt ut - valparna har vuxit ifrån den. Hmm ... är titeln "livet i valplådan" lite tokig då kanske? Men att skriva "livet i hagen" låter lite dumt ... så vi behåller valplådan. Valparna äter hela "pluttar" nu, uppmjukade så klart. Och de slinker ner så lätt. Blandas bara ut i majsvälling. De är duktiga på att äta, de små liven. Och nu märker vi verkligen hur många de är. Medan vi satte upp hagen i vardagsrummet lät vi valparna gå fritt på golvet. De var överallt! Knubbet, en väldigt rultig valp, tog små utflykter och kollade verkligen in läget. När valparna väl åkte tillbaka in i hagen blev de aningens besvikna. Det var ju mycket roligare att tulta runt bland oss och inte vara instängd. Så nu trycker de nosarna genom kompostgallret och kikar på oss. Sociala små varelser är de allt!
Mamma Molly har tröttnat lite på sina små bebisar. Hon diar dem inte alls lika ofta längre. Och när hon väl diar dem står hon upp. 13 små klängande vovvar är nog ingen hit ... och de följer minsta steg hon tar. Valpisarna har nu lärt sig hur skålen ser ut, som vi blandar maten i. De har stenkoll på den. Så fort vi börjar skramla med skålar blir det liv i valphagen.
I helgen kommer några spekulanter och ska kolla, ska bli roligt att visa upp de små. Även om vi lägger upp bilder och filmer här är det ingenting i jämförelse med att se dem i verkligheten. Och vi kan nog fortfarande inte förstå att de är 13 stycken - och att de är så välmående!

Nu ska jag säga god natt till mina små valpisar, i hagen. För nu är det dags att sova:)

//Jennifer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar